user_mobilelogo

 


ПАРТНЬОР НА ПЕТИЯ ГОДИШЕН КОНГРЕС

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA) представи иновативните предложения в областта на здравния туризъм на 6 март 2018 г. в Дома на германската икономика в Берлин пред общо 55 немски туроператори, мултипликатори и инвеститори.

 

Във фокуса на събитието бяха пътувания с цел медицински и здравни услуги - от уелнес и фитнес до лечение, рехабилитация и превантивна грижа за здравето.

Сред официалните гости на събитието, чиито съорганизатор бе Германо-Българската индустриално-търговска камара, бяха зам.-министърът на туризма на Р България Любен Кънчев, българският посланик в Берлин Н. Пр. Ради Нейденов, г-жа Чила Мезоси – главен секретар на Европейската СПА Асоциация, г-н Дирк Биндинг – директор „Услуги, инфраструктура и регионална политика“ на Германската индустриално-търговска камара, г-н Тобиас Биленщайн - ръководител на европейския проект "По пътя на римляните" и др.

Най-добрите практики и бази за СПА и Медикъл/СПА туризъм в България бяха представени от собствениците и мениджъри на най-добрите български комплекси – членове на BUBSPA, сред които Hot Springs Medical & SPA (с. Баня, Разлог), Uva Nestum Wine & SPA ( Гоце Делчев), SPA hotel Belchin Garden (Белчин), SPA hotel Strimon Garden (Кюстендил), к.к. Св. Св. Константин и Елена с най-големия термален комплекс AQUA House и SPA hotel AZALIA, к.к. Албена, Balneo&SPA hotel SEVTOPOLIS (Павел Баня) и др.

 

 

Все още малко позната, но не и по-малко привлекателна е България е сред т. нар. "инсайдъри". Над 500 горещи естествени минерални извора, уникално съчетание на морски и термални води по черноморското крайбрежие, придружени с приятен и здравословен климат, дори и извън сезона, допринасят за уникалността на България. Целта на това събитие бе да представи новата инфраструктура и новите конкурентни услуги, които предоставя страната.

През 2016 г. България са посетили 827 000 немски туристи. Това е с 33% повече от предходната година. Повечето туристи за месеците юни, юли и август 2017 г. са били от Германия. Тази положителна тенденция ще продължи и тази година, като през 2018 г. България очаква увеличение от 8% на туристическия поток.

Все повече туристи от Германия и Европа откриват здравния туризъм в България. Много туроператори и инвеститори признават потенциала на страната.

 

До края на годината Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще организира събития за представянето на българския СПА и Медикъл/СПА продукт и в останалите големи градове на Германия.

 

 ip1  ip2  ip3
     
 ip5  ip6  ip4
     

Отличени в годишните награди за иновации на Български Съюз по балнеология и СПА туризъм 2015г.

hissariyalogo1 Logo saint george small
  baner-5