user_mobilelogo

 


ПАРТНЬОР НА ПЕТИЯ ГОДИШЕН КОНГРЕС

АКТИВНА И ЕФЕКТИВНА ЕКИПНА РАБОТА !!
ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ – С КАУЗА И С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО!

От създаването си през 2006-та година до момента, Българският съюз по балнеология и спа туризъм последователно изпълнява своите цели и задачи и обединява СПА сектора в България около своята мисия, а именно – превръщането на страната ни в център на здравето в Европа. От 2007-ма година БСБСПА е активен член на Европейската спа асоциация и като единствен представител за България отстоява предимствата на страната ни като конкурентна Европейска дестинация за медикъл спа, спа и уелнес туризъм.

По време на създаването на БСБСПА, държавата в лицето на Държавна агенция по туризъм и в последствие ресор „Туризъм" в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма рекламираха страната ни единствено като морска и зимна дестинация. С поредица от аргументирани, последователни и целенасочени дейности БСБСПА успя да докаже, че България е целогодишна туристическа дестинация с огромни перспективи за развитие в тази насока. Днес, в Годишната програма за национална туристическа реклама на България, страната ни се разглежда като целогодишна туристическа дестинация, а СПА туризмът е трети по важност в туристическата ни индустрия.

Друга важна задача, която БСБСПА успя да реализира с помощта на Европейската спа асоциация бе създаването на нормативна регламентация в сектора. С определянето на видовете центрове (медикъл спа, спа, уелнес и таласотерапевтични) в Закона за туризма и създаването на Наредба за условията и реда за сертифициране на балнеолечебни, спа, уелнес и таласотерапевтични центрове, ще бъде прекратена появата и функционирането на обекти, които не отговарят на минималните изисквания, заложени в наредбата. По този начин България ще може да предложи високо качество на предлаганите услуги в центовете, което ще бъде еквивалентно на европейското.

По покана на БСБСПА, България е посетена през годините от редица признати експерти в сектора като: 3-мандата кмет на Baden Baden Dr Sigrun Lang , Кметът на Bad Bramsted - Mr Hans-Jurgen Kutbach, който е и Вицепрезидент на Немската спа асоциация, кметът на Карлови Вари г-н Петр Кулханек, Клаудия Вагнер – собственик на водещия немския туроператор, специализиран в предлагането на спа и медикъл спа почивки - FIT Reisen, водещи хотелиери и експерти в областта на медикъл спа туризма от Германия, Чехия, Унгария, Италия, Франция , Португалия, Испания, Литва, Словакия, специализирали в предлагането на здравни и спа пакети в Европа и др.
БСБСПА участва в два европейски проекта. Единият проект е „По пътя на Римляните – Римските СПА центрове на Европа", финансиран от Европейската Комисия и координиран от Европейската спа асоциация. В първия етап на проекта бе включена дестинация Хисар, на втория се включва дестинация Кюстендил. Другият проект е „Развитие за устойчив туризъм", по който съюзът си партнира с общините Сандански, Петрич и Струмяни.
Съюзът организира ежегодно кръгли маси, конгреси и участва в мероприятия, с цел да поставя проблемите на сектора на масата и съвместно с държавата и местната власт да бъде намирано адекватно решение. Да покаже добрите практики от Европа и да помогне на българския спа бизнес да се развива спрямо европейските тенденции.

С поглед към бъдещето:
Основен стремеж на БСБСПА е да продължи активно да полага усилия за популяризиране на България, като целогодишна балнео и СПА дестинация на българския и международен туристически пазар. Водената от Съюза политика, чрез активен диалог с български и европейски държавници, политици, кметове, специалисти, журналисти, туроператори и граждани, за популяризиране на България като дестинация за целогодишен балнео-оздравителен, СПА и уелнес туризъм, основана на уникалното природно богатство от минерални води, лечебна кал, билки и лечебен климат ще продължи и в бъдеще.
Нашите учредители, членове – кметове на водещите Български балнеоложки общини, хотелиери, предлагащи качествен медикъл спа/спа у иелнес продукт, лекари – специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, експерти работят за кауза и тя е „България – център на здравето в Европа!"
СИЛНИ СМЕ КОГАТО СМЕ ЗАЕДНО!

 

Отличени в годишните награди за иновации на Български Съюз по балнеология и СПА туризъм 2015г.

hissariyalogo1 Logo saint george small
  baner-5